Relining

Een vorm van rioolrenovatie is relining. Met deze techniek wordt een zogenaamde naaldvilt of glasvezel “kous”, met de afmetingen van de binnenmaat van het riool in het oude rioolstelsel aangebracht. Deze ‘kous’ wordt binnenstebuiten gekeerd en tegelijkertijd ontrold in de oude leiding. De “kous” wordt vervolgens verwarmd met behulp van water of UV-licht, waardoor een thermische reactie ontstaat. Hierdoor hardt de kous uit. Na uitharding is een naadloze en zelfdragende nieuwe kunststof buis ontstaan in de oude rioolbuis.

Aansluitingen op het gerenoveerde riool kunnen van binnen uit worden opgespoord en opengeboord. In het verlengde daarvan bestaat de mogelijkheid om deze aansluitingen van binnen uit het riool te renoveren.

Deelrenovatie
Voor het herstellen van plaatselijke schades van circa één tot vijf meter in het riool kan een soortgelijke techniek worden ingezet. Dit wordt ook wel een ‘korte kous‘ genoemd. Deze techniek wordt met name toegepast bij scheuren, lekkages, zandinspoelingen en wortelingroei.

U treft hieronder een overzicht van gespecialiseerde dienstverleners die u hierbij van dienst kunnen zijn. Ons advies: Vraag bij meerdere bedrijven offertes aan zodat u goed kunt vergelijken!


 • Steinzeug-Keramo

  Steinzeug-Keramo


  Paalsteenstraat 36, 3500 Hasselt
  Bedrijfsprofiel
 • De Mol Groep

  De Mol Groep


  Katwijkerbroek 23, 2223 XN Katwijk Katwijk
  Bedrijfsprofiel
 

Partners

 •  InnBlue B.V.

  Wij ontwikkelen tastbare producten en diensten en bieden ondersteuning bij projecten. Dit op het gebied van water- en afvalwatertechnologie.