Zutphen: Rioolwerkzaamheden rondom Van Dorthstraat

20 maart 2020 09:08 uur

In verschillende straten is de riolering verouderd en daardoor in slechte staat. Het is daarom nodig dat we in een aantal straten de oude rioolbuizen vervangen voor nieuwe buizen. Als de landelijke omstandigheden het toelaten zullen de rioolwerkzaamheden 23 maart starten rondom de Van Dorthstraat. Volgens de huidige planning zijn we op 26 oktober 2020 klaar. We voeren het werk in fases uit zodat de buurt bereikbaar blijft.

De riolering wordt in delen vervangen. In de afgelopen jaren is de riolering al in andere straten in de gemeente Zutphen vervangen. De volgende straten zijn nu aan de beurt:

  • Van Dorthstraat
  • Warninckhof
  • Bronkhorststraat
  • Holthusenstraat
  • Dorenborchstraat

Alle omwonende worden per brief geinformeerd. U krijgt een brief van aannemer Pannekoek GWW in de brievenbus. In deze brief staat wanneer het riool bij u wordt afgesloten.

Planning

Voor de bouwvak (maart – juli 2020)

Tussen 23 maart tot 10 juli 2020 vinden de werkzaamheden voor de bouwvakantie plaats. We starten op de Bronkhorststraat. Daarna volgt Van Dorthstraat in de buurt van huisnummer 2. Vervolgens Warninckhof.

Na de bouwvak (augustus – oktober 2020)

Tussen 18 augustus tot 21 oktober 2020 vinden de werkzaamheden na de bouwvak plaats. We starten aan de Holthusenstraat. Daarna volgt Van Dorthstraat en Dorenborchstraat.

Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat we van de planning afwijken. We houden u op deze pagina op de hoogte.

Informatiebijeenkomst 18 maart afgelast

Op 18 maart was een informatiebijeenkomst gepland waarin de planning en de laatste ontwikkelingen van de rioolvervanging aan de Van Dorthstraat en omgeving werden doorgenomen. Vanwege het coronavirus (COVID-19) is de bijeenkomst afgelast. Actuele informatie en planning wordt op deze pagina weergegeven. Bron: zutphen.nl Lees verder>>>>