Zandstraat: Afvalwater van bewoners Zandstraat even niet door riool, maar met vrachtauto’s afgevoerd

11 oktober 2018 19:53 uur

Afvalwater van inwoners van Zandstraat wordt komende week een aantal dagen lang afgevoerd met vrachtauto’s. Het riool iets verderop gaat op de schop, en het tussenliggende stuk is tijdelijk niet bruikbaar.

Het gaat om het afvalwater uit het dorp dat zich verzamelt in het rioolgemaal aan de Sint Janstraat. Verderop, onder landbouwpercelen aan de Driekwartweg en Driekwartweg Noord, maakt waterschap Scheldestromen zo’n 600 meter aan rioolbuizen schoon. Er wordt een ‘omleiding’ aangelegd met een tijdelijk riool. Dat komt onder meer via een brug over de Zandstraat te liggen, richting de zuiveringsinstallatie in Terneuzen. Het stuk tussen het werkgebied en de Sint Janstraat kan een dag of vijf niet gebruikt worden. In die periode voeren vrachtwagens het afvalwater af. Dat gebeurt bij mooi weer drie keer per dag, maar kan bij regen oplopen tot eens per uur. Het totale werk duurt overigens zo’n vijf weken.

Rotondes

Ook bij Sluiskil laat Scheldestromen de riolering schoonmaken. Direct langs de N252, de doorgaande weg langs het dorp, wordt tussen de beide rotondes bij het dorp 240 meter aan buizen gereinigd. Dat gebeurt vooral in de groenstrook tussen de weg en het dorp. Fietsers worden naar de andere kant van de weg geleid. Voor automobilisten zijn er geen directe gevolgen. Ook over de Baljuwlaan komt een tijdelijke rioolleiding, waar het verkeer onderdoor gaat.

De rioolbuizen zijn zestig jaar oud en worden voor het eerst aangepakt. Straks kunnen ze er weer vijftig jaar tegen. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Kumpen uit Hasselt en kost ongeveer een miljoen euro. Bron: pzc.nl 11-10-18