Wijk bij Duurstede: renovatie riolering Hoogstraat en Prins Hendrikweg

28 november 2015 10:28 uur

De riolering in de Hoogstraat en Prins Hendrikweg verkeert in slechte staat. Het oude riool stamt uit 1949, is aangetast en er zijn diversen lekkages. Er is besloten om deze riolering niet te vervangen maar te renoveren d.m.v. ‘relinen’. Bij ‘relinen’ wordt de oude riolering voorzien van een nieuwe binnenbuis. Deze manier van werken is goedkoper. Het voordeel is dat er nauwelijks graafwerkzaamheden hoeven plaats te vinden. Daardoor is er veel minder overlast voor de bewoners. Na de renovatie is de rioolleiding weer voldoende sterk en kan weer jaren mee.

De werkzaamheden starten op dinsdag 1 december en worden gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk dat ter plaatse van de te renoveren rioolleiding de weg tijdelijk wordt afgesloten. De bewoners van de Hoogstraat en de Prins Hendrikweg worden een paar dagen van te voren met een brief van de aannemer hierover geïnformeerd. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden op 18 december 2015 zijn afgerond. Bij ongunstige weersomstandigheden (harde regen en vorst) kan dit eventueel later worden.

Voor algemene vragen kunt u terecht bij de heer André Vervoort, telefoonnummer: 0343-595613. Heeft u vragen tijdens de uitvoering, dan kunt contact opnemen met de heer Walter van Uden, telefoonnummer 0411-661030. Bron: gemeente Wijk bij Duurstede.