Wierden: vraag en antwoord nieuw systeem drukriolering buitengbied

30 april 2016 17:26 uur

Inwoners van het buitengebied van de gemeente Wierden ontvangen een nieuw drukriolleringssysteem, waarbij een rode storingslamp bij de groene elektrakasten wordt geplaatst. Op dit moment worden storingen aan drukrioolgemalen via een datasignaal aan de gemeente gemeld. Bij het nieuwe systeem moeten inwoners bij een storing contact opnemen met de gemeente.

Op deze pagina hebben wij vragen en antwoorden over het nieuwe systeem op een rij gezet:

Hoe werkt het nieuwe systeem?

De rode lamp gaat branden als het afvalwater in de pompput extreem hoog staat en als de pomp uit is gevallen. Als dit het geval is belt u telefoonnummer: 0546 – 580 800.

In welk opzicht is het nieuwe systeem een verbetering ten opzichte van het huidige systeem?

Het nieuwe systeem is eenvoudiger en is minder kwetsbaar. Het enige verschil ten opzichte van het huidige is dat u contact met de gemeente moet opnemen, als de rode lamp brand.

Wat merk ik ervan als het nieuwe systeem geïnstalleerd wordt?

U merkt er niets van. Als de pomp op eigen terrein staat, melden de onderhoudsmonteurs zich eerst bij de bewoners van het huis voordat zij aan de slag gaan.

Wie installeert het nieuwe systeem?

Drie lokale ondernemers, VOS Energie Groep, Paauwe Installaties en Lammertink BV, installeren het systeem. Elk bedrijf installeert in een deel van het buitengebied de rode lampen.

Wat betaal ik voor het nieuwe systeem?

U betaalt niets extra voor het nieuwe systeem. (Onderhouds)werkzaamheden aan de riolering worden bekostigd door inkomsten uit de rioolheffing.

Kan ik bezwaar aantekenen tegen de installatie van dit systeem?

Nee, voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Wierden op telefoonnummer 0546 – 580 800.