Wethouders in actie tegen rioolrommel

DOKKUM Zaterdag 3 september kwam je tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum misschien wel de Toiletdames tegen.

Deze charmante, kordate dames hebben een missie: een goed werkend riool. Ze vroegen voorbijgangers het hemd van het lijf over goed rioolgebruik en gaven handige tips.

De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. gaan de strijd aan tegen rioolrommel. Wethouder Gerben Wiersma van Dantumadiel en wethouder Pytsje de Graaf van Dongeradeel hielpen de toiletdames zaterdagochtend een handje met hun missie en deelden prullenbakjes uit om in de wc neer te zetten.

Doekjes verstoppen

Storingen en verstoppingen in de riolering, in rioolgemalen en bij de rioolwaterzuiveringen worden vaak veroorzaakt door – vochtige – doekjes, zoals schoonmaakdoekjes, babydoekjes, vochtig toiletpapier, snoetenpoetsers en make-up remover doekjes. Wethouder Pytsje de Graaf legt uit: ‘Ook al beweert de verpakking anders, deze doekjes horen in de vuilnisbak en niet in de wc. De doekjes klonteren samen en verstoppen het riool. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken.’ Bron: kollumercourant.nl 3 sept 2016 lees verder>>>>