Weesp: Eerste paal in de grond voor nieuwe rioolwaterzuivering

12 december 2018 08:50 uur

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht bouwt een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Weesp. Woensdag 13 december gaat de 1e paal in de grond van de nieuwe RWZI. TBI-onderneming Mobilis ontwerpt en bouwt de nieuwe installatie.

Waarom een nieuwe RWZI?
De huidige RWZI heeft het einde van haar levensduur bereikt en kan in 2020 niet meer voldoen aan de lozingseisen. Met de bouw van nieuwe woningen in de Bloemendalerpolder is er ook meer capaciteit nodig om het afvalwater te zuiveren. De nieuwe RWZI heeft meer capaciteit en zal in het derde kwartaal van 2019 het eerste afvalwater zuiveren. Zodra de nieuwe zuivering 100% in bedrijf is, slopen we de oude zuivering.

Rolf Steenwinkel, dagelijks bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: ‘De nieuwe RWZI zal de eerste zuivering in Nederland zijn die volledig zal functioneren volgens het ICEAS-systeem. Met dit systeem combineren we meerdere zuiveringsprocessen in 1 tank en is de zuiveringstechniek extra efficiënt. De zuiveringstanks nemen ook minder ruimte in beslag. Hierdoor is er meer terrein beschikbaar voor toekomstige ontwikkelingen. Zo blijft er terrein beschikbaar om een extra zuiveringsstap toe te voegen, voor bijvoorbeeld het verwijderen van medicijnresten. Het ICEAS-systeem is ook nog eens zuinig met energie en door de compacte wijze van bouwen zijn er dus voor de bouw ook minder grondstoffen nodig.’ Bron: waterforum.net 11-12-18 Lees verder>>>>