Website ‘Ons Water’ maakt water persoonlijk

11 september 2014 06:20 uur

Op 10 september is de nieuwe website onswater.nl gelanceerd. Het doel is om Nederlanders waterbewuster te maken. Hoe ver woon je onder NAP? Waar komt jouw drinkwater vandaan? Welke waterprojecten worden in jouw buurt uitgevoerd? Weinig mensen weten wat er allemaal bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden, wat er nodig is om het drinkwater op peil te houden en ons afvalwater te verwerken en wat de overstromingsrisico’s zijn. De zeespiegel stijgt en we krijgen meer water te verwerken, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte en periodes met veel neerslag.

Toekomstbestendig waterbeheer

Nederlanders lijken zich minder bewust van waterproblematiek, terwijl er de komende jaren grote investeringen nodig zijn voor een toekomstbestendig waterbeheer. Daarom wordt vandaag Ons Water landelijk gelanceerd.

Informatie over waterbeheer

Deze website biedt mensen op postcodeniveau informatie over waterbeheer, zoals bij waterprojecten in de buurt, bij recreatie, in de klas of bij wateroverlast of droogte. Ook zijn er veel verhalen van bewoners, ondernemers en jongeren te bekijken. Op de website staan tips hoe men zelf kunt dragen aan schoon en voldoende water in de buurt. Zo wordt waterbeheer in Nederland dichtbij mensen gebracht en persoonlijk gemaakt.

Ons Water van start

Via Ons Water krijgen mensen inzicht in de grote projecten in hun omgeving gericht op veiligheid, zoetwatervoorziening en waterkwaliteit. Ons Water is in de afgelopen maanden al van start gegaan in Overijssel, Zeeland, Utrecht en Friesland. Het komende jaar zijn de andere provincies aan de beurt.

Samenwerking

Ons Water is een samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de waterschappen, provincies, gemeenten en drinkwaterbedrijven.  Bron:
Unie van Waterschappen – Wed, 10 Sep 2014

Website Ons Water