Wateropleidingen: bijzondere afsluiting rioleringsopleidingen 2013/2014

20 september 2014 08:18 uur

Na een studiejaar van hard werken, was het voor de cursisten van de rioleringsopleidingen tijd voor een ontspannende afsluiting. Op woensdag 10 september jl. vond in Breda de feestelijke diploma uitreiking plaats. Een dag vol interessante onderdelen, met als hoogtepunt een kijkje in het riool van Breda!

De dag startte met een presentatie over het stedelijk water en rioolbeheer in Breda en aandacht voor het project ‘De week van het water’. Hierna werd uitleg gegeven over de nieuwe manier waarop de gemeente bij het beheer en onderhoud van de openbare ruimte actief de samenwerking aangaat met bewoners, door eigen initiatieven te stimuleren. Iedereen werd duidelijk geprikkeld door de manier waarop de gemeente Breda deze taken oppakt.

Na een goede lunch was het tijd voor de excursies. De cursisten liepen een QR-GPS route langs water- en rioolbezienswaardigheden, waarbij onder leiding van Frans Keulaars veel kenmerkende situaties werden besproken. Het meest bijzondere moment van de dag vormde de wandeling met Jan van Groesen door de monumentale riolering ‘De Oude Vest’. In overall gehesen, met mondkapje op en laarzen en handschoenen aan, liet iedereen zich via een ladder in het riool afzakken. Voor veel deelnemers een eerste indrukwekkende kennismaking het ‘echte’ riool.

De dag werd afgesloten met het uitreiken van de diploma’s in een feestelijk verlicht bergbezinkbassin. Na het uitwisselen van felicitaties voor alle geslaagden, werd er getoast op het behaalde resultaat. Uiteraard was er een woord van dank voor medeorganisator docent Martijn Klootwijk en de aanwezige medewerkers van de gemeente Breda. Een geslaagde dag waar iedereen met plezier op terugkijkt!

‘Alleen al voor het meemaken van deze geslaagde dag zou je een opleiding willen volgen’

De rioleringsopleidingen Rioleringstechniek en de Basisopleiding riolering zijn weer van start gegaan met elk een volle groep. Neem voor ons totale rioleringsaanbod een kijkje op onze website