Waterinnovatieprijs 2014 uitgereikt

06 december 2014 10:38 uur

De Unie van Waterschappen reikt elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: de zorg voor droge voeten, schoon en voldoende water.

Winnaars Waterinnovatieprijs 2014
De winnaars van de Waterinnovatieprijs 2014 zijn op 2 december 2014 bekengemaakt en hebben hun prijs in ontvangst genomen tijdens de feestelijke uitreiking in Maarssen. In de categorie ‘Droge voeten’ sleepte FiberCore Europe de Waterinnovatieprijs in de wacht metvezelversterkte kunststof sluisdeuren. De techniekCellulose Assisted Dewatering of Sludge (CADoS) won de prijs in de categorie ‘Schoon water’. In de categorie ‘Voldoende water’ trok het samenwerkingsverband van o.a. Royal HaskoningDHV, Hoogheemraadschap van Delfland en LTO Glaskracht, met de waterbergende kasdaken aan het langste eind. De Unie van Waterschappen riep dit jaar de categorie ‘Ruimte voor innovatie’ in het leven om initiatieven, waarbij “anders denken, anders doen” centraal staat, te belonen. DePoepfabriek.nl, een innovatie van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, ging er met de prijs vandoor. DePoepfabriek.nl viel dubbel in de prijzen. Het project sleepte namelijk ook de Publieksprijs in de wacht.

Aan de slag met de innovatiemakelaar

De winnaars van de Waterinnovatieprijs ontvingen een glazen kunstwerk van meester-glasblazer Gert Bullée en worden de komende maanden begeleid door een innovatiemakelaar. Samen met de innovatiemakelaar wordt een traject uitgestippeld om de innovatie verder te helpen. Het gaat om een begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro dat wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water.

Bent u benieuwd naar alle inzendingen voor de Waterinnovatieprijs? Bekijk de inzendingen van 2014. U kunt ook nog de inzendingen van 2013 bekijken. Bron: Unie van Waterschappen.