‘Water in de circulaire economie’ drukstbezochte sessie eerste virtuele editie Aqua Nederland

09 juli 2020 10:06 uur

‘Water in de circulaire economie’ was met 148 unieke bezoekers op 2 juli de drukstbezochte sessie tijdens de eerste virtuele editie van de vakbeurs Aqua Nederland. Gemiddeld keken er 86 bezoekers naar de andere sessies, zoals de ‘Energie- en Grondstoffenfabriek: afvalwater als nieuwe Waterbron.’ De fysieke editie is op 23, 24 en 25 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

De eerste virtuele variant van de vakbeurs Aqua Nederland is voor beursorganisator Easyfairs succesvol verlopen en volgens de organisatie enthousiast ontvangen door zowel de deelnemende exposanten als bezoekers. “Het was ontzettend leuk om dit te kunnen en mogen doen voor de watersector. Ondanks dat er dit jaar geen fysieke beurs is, was het zeer waardevol om de sector alsnog samen te laten komen en dit innovatieve platform gaf daar veel mogelijkheden toe”, blikt Esther Rodenburg namens Aqua Nederland terug.

Grote behoefte aan fysieke ontmoetingen

Rodenburg: “Toen duidelijk werd dat we dit jaar geen fysieke editie van Aqua Nederland konden organiseren, was één ding voor ons direct duidelijk: stil zitten en niets doen was geen optie. Het is belangrijk om als organisatie flexibel te zijn en in te zetten op zelflerend vermogen. Het was een doelstelling en ook een kans om via dit initiatief zoveel mogelijk ervaring en nieuwe online inzichten op te doen, omdat de toekomst van vakbeurzen steeds vaker hybride zijn. We gaan deze digitale editie in de komende dagen uitvoering evalueren. Al leren we nu al uit de feedback van exposanten dat de behoefte om relaties elkaar fysiek te ontmoeten erg groot is. De wens om persoonlijk zaken te doen zal, naar onze mening, een volledig virtuele vakbeurs in de weg staan.” Bron: waterforum.net Lees verder>>>>