Wat is rioolrenovatie?

21 mei 2015 13:42 uur

Naast het vervangen van een rioolstelsel kan er ook worden gekozen voor het renoveren ervan. Dit renoveren kan op een aantal manieren. Eén daarvan is het simpelweg opgraven van de oude riolering. Nadat de oude riolering is opgegraven kan de nieuwe erin en klaar is Kees.  Een andere methode is de zogenaamde ‘no-dig-  methode’.  Dit brengt diverse voordelen met zich mee, bijvoorbeeld als het gaat om het vervangen van een rioolbuis onder een spoorlijn, in een drukke winkelstraat of drukke kruising. Er zijn meerdere toepassingen binnen rioolrenovatie. Naast het renoveren van een compleet rioolstelsel bestaat tevens de mogelijkheid voor het uitvoeren van een deelrenovatie. Deze laatste methode wordt met name toegepast bij relatief kleine schades in rioleringen.

De laatste jaren is het aantal projecten binnen rioolrenovatie toegenomen. Hierdoor worden de kosten lager en tevens het gemak groter. Immers: het bestaande rioolstelsel hoeft er niet meer uit en kan worden vernieuwd zonder dat daar maar een schep of laadschop aan te pas komt.

Waar u op kunt letten als opdrachtgever is de keuze voor het type rioolrenovatie oftewel de rioolrenovatiemethode. Bij de reliningsmethode bieden de meeste aanbieders  verschillende kunststoffen en vezels aan waarmee het rioolstelsel wordt gerenoveerd. In het verlengde daarvan worden verschillende kwaliteitseisen gesteld en de daarbij behorende garanties en garantietermijnen.

Op Rioolgids.nl treft u  een overzicht aan  van specialistische bedrijven die uw rioolstelsel of deel daarvan kunnen renoveren. Of het nu gaat om een specifieke deelrenovatie of een kilometer riool:  u treft het meest complete overzicht op Rioolgids.nl