Wat is Deelrenovatie als onderdeel van relining?

21 mei 2015 13:41 uur

Voor het herstellen van plaatselijke schades van circa één tot vijf meter in het riool kan ook een reliningstechniek worden ingezet. Dit wordt ook wel een ‘korte kous‘ genoemd. Deze techniek wordt met name toegepast bij scheuren, lekkages, zandinspoelingen en wortelingroei.

Om te controleren of de deelrenovatie juist is uitgevoerd, wordt het riool nog eens grondig geïnspecteerd. Dit gebeurt in de praktijk veelal door de inzet van robotcamera’s. Op basis van de hieruit voortvloeiende rapportage kan worden opgemaakt of de ‘operatie’ succesvol is geweest.

Waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze voor het bedrijf dat voor u de relining gaat uitvoeren zijn zaken als kwaliteitscertificaten, CO2 footprints, ervaring, gebruik van de juiste kunststoffen en/of harsen en natuurlijk de prijs. Tot slot kunt u garantie krijgen op de relining in de vorm van meerdere (soms tientallen) jaren.

U treft hier een overzicht van specialistische bedrijven die uw rioolstelsel kunnen relinen, inspecteren en onderhouden . Of het nu gaat om een specifieke aanpak of enkele kilometers van uw riool: u treft het meest complete overzicht op Rioolgids.nl.