Vlario-dag op 24 maart a.s.

08 februari 2015 10:34 uur

Op dinsdag 24 maart 2015 houdt  het overlegplatform Vlario van onze zuiderburen– naar goede traditie – zijn  jaarlijkse VLARIO-dag. Ook dit jaar biedt men een boeiend programma en het laatste nieuws uit de riolering sector.

Vlaams Minister Joke Schauvliege geeft de aftrap. Een evaluatie van 10 jaar hervorming watersector wordt gemaakt door  voorzitter professor Jean Berlamont. Vervolgens zal Marcel Goerke van IKT Duitsland een toelichting geven over de Vermijdbare hemelwaterheffing: hoe werd
deze Europese verplichting in Duitsland geïmplementeerd en wat zijn de ervaringen momenteel?
In Vlaanderen wordt hierover veel gesproken, maar het wordt hoog tijd om een volgende stap te zetten. Een oriëntering is dus zeker een must.

Na de koffiepauze heeft u de keuze uit maar liefst 3 programma’s:

Blok A – VLARIO als kenniscentrum

Blok A is voor de professionals en brengt een update van de rioleringsproblematiek en de meest geschikte aanpak.

Blok B – VLARIO als overlegplatform

In blok B staat het overlegplatform centraal. In een stevig paneldebat over financiering, efficiëntie en verantwoordelijkheden met onder andere een afvaardiging van de Vlaamse politieke partijen, wordt een poging gedaan om een positieve inbreng te kunnen leveren voor het beleid. Kor van Hoof, raadgever van Minister Schauvliege, geeft als afsluiter van dit deel zijn conclusies en een vooruitblik inzake deze thema’s.

Blok C – Infiltratie van Hemelwater

Blok C is volledig gewijd aan Infiltratie van Hemelwater. Hoe moet dit, wat kan er en wat is absoluut not done? Na een volgen van deze sessie bent u volledig mee.

De VLARIO-dag is uiteraard méér dan een studiedag. Het is het jaarlijkse trefpunt voor specialisten en geïnteresseerden uit onze sector.  U bent van harte welkom!

Lees meer>>>>