Vlaardingen: balen van aanpak riolering

08 juli 2019 05:43 uur

Er is van alles mis met de aanpak van de riolering in de Vettenoordse polder (VOP). De buurt baalt van de vele verzakking in de Mahlerstraat en de manier van werken. Die zou niet efficiënt zijn. De fractie Boers (fB) komt met schriftelijke vragen over de situatie.

Juist in de Mahlerstraat zou een steen worden gebruikt, die volgens stratenmakers een foute keuze is, en totaal anders is dan bijvoorbeeld de straatstenen op het Mendelssohnplein.

De riolering in de VOP was aan vervanging toe, daarom is in 2016 gestart met de aanpak. Per gedeelte van de wijk zijn er andere (onder)aannemers.

FB: ‘Het openbreken van de wijk voor groot (riool)onderhoud gaf de gemeente de mogelijkheid om direct alles wat onder de oppervlakte zit te vernieuwen. Om naast de rioleringen ook de kabels en de leidingen te vernieuwen. Kortom, er een gezamenlijk project van te maken met Stedin, Evides en kabelaanbieders voor supersnel internet, water en elektriciteit. Echter straten die na maandenlang openliggen net weer dicht worden net zo makkelijk weer opengemaakt voor kabels.’ Bron: schiedamsnieuws.nl 4-7-19