Vet????? Recycle het!

13 december 2015 08:41 uur

Gemeenten, waterschappen en waterleidingmaatschappijen roepen hun inwoners en cliënten  op om gebruikt- en overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen. De boodschap is duidelijk: breng het toch naar een inzamelpunt, dan weet je zeker dat het op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt.  Zeker in de maand december wordt veel vet gebruikt  bij het bakken van oliebollen, fondue of gourmet. Vet kan net als plastic, glas en oud papier prima worden gerecycled.

De schade aan riolen en verstoorde zuiveringsprocessen bedraagt in Nederland jaarlijks zo’n 15 tot 25 miljoen euro. Zelfs kleine olie- en vetrestjes die na het bakken of braden in de pan achterblijven, kunnen serieuze problemen in het riool opleveren. Overal in het land bevinden zich inzamelpunten voor gebruikt (frituur)vet.

Bekende lokaties zijn supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten, waar veelal een gele container voor gebruikt vet staat.  Op www.vetrecyclehet.nl kunt u uw postcode intikken en zo snel het dichtstbijzijnde inzamelpunt vinden.