Vernieuwde Maastrichterlaan in Vaals geopend

23 augustus 2014 16:49 uur

Gedeputeerde Erik Koppe heeft vanmiddag in Vaals de Maastrichterlaan heropend. Hij gaf daarmee het startsein voor een weekeinde van allerlei festiviteiten rond de reconstructie van deze weg, die in totaal € 6,7 miljoen heeft gekost.

,,De Maastrichterlaan is een prachtig project waar we trots op zijn,” zegt Gedeputeerde Koppe van Verkeer. ,,Het is tot stand gekomen dankzij goede samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en provincie.”  De Provincie heeft de Maastrichterlaan na een jarenlange voorbereiding een flinke facelift gegeven. Dat was nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren waardoor de overlast voor omwonenden afname en de veiligheid op de weg juist verbeterde. Op drukke dagen ontstonden er vaak opstoppingen.

Vorig jaar april ging de schop in de grond in. ,,Alle voors en tegens waren toen tegen elkaar afgewogen en iedereen was het er over eens: we gaan er voor,” zegt gedeputeerde Koppe. De uitdaging was groot: anderhalve kilometer reconstructie in anderhalf jaar dwars door de levendige kern van Vaals. De Maastrichterlaan is onder andere voorzien van een nieuw rioolstelsel en een andere wegindeling. ,,De Maastrichterlaan ligt er nu prachtig bij: veilig, aantrekkelijk en efficiënt. Klaar voor de komende decennia,” aldus Koppe.

Er is ongeveer 13.000 ton oude fundering opgebroken en verwijderd. Er is 11,5 km nieuw riool aangebracht, 8000 ton asfalt verwerkt in combinatie met 11.000 m2 straatwerk. Alle fasen zijn binnen de gestelde termijn opgeleverd. De laatste fase verliep zo voorspoedig dat de aannemer het werk vijf weken voor de gestelde einddatum heeft afgerond. Reden voor een feestje. Daarom pakken de ondernemers van Vaals dit weekeinde uit. Aansluitend aan de opening gaat er in Vaals een feestweekend van start met leuke acties, festiviteiten en veel live muziek. En als extraatje kunnen alle bezoeker het gehele weekend gratis parkeren. B4on: Provincie Limburg.