Veel straten in Giesbeek worden opengebroken voor een nieuw riool

17 oktober 2018 18:00 uur

Bijna alle hoofdriolen in het dorp Giesbeek worden vervangen. Er komt een nieuw rioleringsgemaal. En regenwater infiltreert straks langzaam in de grond in plaats van dat het het riool in stroomt. Een groot deel van Giesbeek gaat komend jaar op de schop. Dat gaan de inwoners en bezoekers van het dorp de komende tijd merken, want veel straten zullen opgebroken zijn.

Gisteren is het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven.  Wethouder Carla Koers heeft dat gedaan door een bord van het project te onthullen. Dat staat bij de rotonde van de Zwalmstraat met de Rivierweg.

Bij hevige regenwater komt het dorp met wateroverlast. Dit speelt vooral in verschillende straten in de oude kern van Giesbeek – het gebied tussen Meentsestraat, Zwalmstraat en Kerkstraat. De 60 jaar oude riolering in het dorp is aan vervanging toe. De gemeente Zevenaar grijpt dit aan om de openbare ruimte in de oude kern te vernieuwen.  Er komt nieuwe bestrating en meer kleur in het straatbeeld. De kosten bedragen 4 miljoen euro. Bron: gelderlander.nl 16-10-18 Lees verder>>>>