VanderValk+DeGroot reinigt riolering ‘de Friese Meren’

17 mei 2014 18:25 uur

In mei zijn we gestart met het reinigen van 39 kilometer hoofdriool in onze gemeente. De komende tijd wordt in Lemmer (Lemstervaart en Frieslandpark), Bantega, Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Goingarijp en Oudehaske gewerkt. Wat u daarvan (misschien) merkt en wat u zelf kunt doen om mogelijke overlast te voorkomen leest u hier. Deze informatie wordt waar nodig ook per brief aan bewoners van de betreffende straten gecommuniceerd. In veel gevallen zult u als inwoner vrijwel niets merken van de werkzaamheden.

Het riool wordt gereinigd onder hoge druk of vacuüm

Het werk wordt uitgevoerd door vandervalk+degroot bv uit Wolvega. Zij zijn aan het werk tussen 7:15 uur en 17:00 uur. Na het reinigen van het riool inspecteren ze met behulp van een camera of de werkzaamheden geslaagd zijn.

Tijdens de werkzaamheden kan de stankafsluiter van het toilet leeggezogen worden. Ook kan er door hoge druk wat rioolwater omhoog komen in het toilet. Dit gebeurt niet vaak, maar om smerigheid te voorkomen kunt u het best het toiletdeksel sluiten tijdens de werkzaamheden in uw straat.

Na afloop van de werkzaamheden kunt u last hebben van stankoverlast. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het toilet door te spoelen en de kraan bij wasbakken even te laten stromen. De stankafsluiter wordt weer gevuld met water en het riool is weer afgesloten.