Utrechtse putdeksels krijgen weer een jaartal

26 januari 2018 16:59 uur

Utrecht herstelt een oude traditie: het vermelden van het jaartal op rioolputdeksels. De eerste van de nieuwe generatie putdeksels-met-jaartal wordt vrijdag 26 januari a.s. gelegd in Wijk C, waar ook de oudste putdeksel (uit 1849) is te vinden.

Na een oproep van RTV Utrecht gingen vorig jaar vele Utrechters op zoek naar de oudste putdeksel in de provincie. Uiteindelijk werd in de Lange Koestraat (Wijk C) een straatkolk gevonden uit 1849. Daarop besloot de gemeenteraad, op initiatief van raadslid André van Schie, dat er voortaan weer jaartallen worden vermeld op nieuwe rioolputdeksels.

Waar Wijk C al de oudste putdeksel kent, krijgt ‘het wijk’ nu ook de jongste putdeksel met jaartal. Op vrijdag 26 januari a.s. om 15.00 uur leggen wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte en Erfgoed) en raadslid André van Schie de eerste putdeksel met 2018 er op. De putdeksel komt te liggen op de kruising Jacobskerkhof en Rozenstraat (nabij de Jacobikerk). De officiële handeling vindt plaats in aanwezigheid van Arie Koot, de ontdekker van de oudste putdeksel uit 1849. Bron: utrecht.nieuws.nl 26-1-18 Lees verder>>>>