Uithoorn: grondwateroverlast Chrysantenlaan De Kwakel

26 februari 2016 07:34 uur

De gemeente Uithoorn heeft eind 2015 nieuwe rioleringsbuizen aangelegd in de Chrysantenlaan in De Kwakel. De gemeente heeft hierbij het hemelwater afgekoppeld van het vuilwater en een drainageleiding aangelegd onder de weg. Na voltooiing van deze werkzaamheden hebben enkele bewoners aangegeven grondwateroverlast in/onder de woning te ervaren.

In overleg met deze bewoners hebben wij in december 2015 besloten om de ontstane situatie en de mogelijke oplossingsrichtingen te laten beoordelen door een onafhankelijke partij. De gemeente heeft deze opdracht neergelegd bij adviesbureau Wareco. Hier vindt u de door Wareco ingenieurs opgestelde rapportage “Grondwateroverlast Chrysantenlaan, De Kwakel”.

Op woensdag 24 februari 2106 heeft Wareco de bewoners geïnformeerd over haar bevindingen en heeft de gemeente aangegeven hoe zij omgaat met de aanbevelingen van Wareco.

Hier vindt u de Presentatie bewonersavond Chrysantenlaan 24-02-2016 (pdf, 3 MB) en Definitieve rapportage grondwateroverlast Chrysantenlaan De Kwakel (pdf, 697 kB). De presentatie bevat informatie over grondwater en de ontstane situatie. De presentatie geeft tevens mogelijke oplossingsrichtingen weer voor huiseigenaren. Bron: gemeente Uithoorn. Lees verder>>>>