Tubbergen: Wachten op vergunning voor aanleg van riolering

14 maart 2019 08:38 uur

Rioolbuizen met een doorsnede van een meter liggen klaar voor gebruik nabij de Huyerenseweg, richting waterzuivering in Tubbergen. Het werk ligt echter tijdelijk stil.

Omdat zowel provincie Overijssel als de gemeente Tubbergen nog een aanlegvergunning moet afgeven, kan de vervanging van het grote transportriool niet worden voltooid. Volgens omgevingsmanager Giacomo van der Vegt van aannemersbedrijf Gerwers gaat de schop weer de grond in zodra die laatste vergunningen binnen zijn.

Vervangen

Het huidige transportriool is beduidend kleiner en wordt vervangen. Via dit riool loopt al het afvalwater van de huishoudens in Tubbergen naar de waterzuivering aan de andere kant van de es.

Onder druk

Ook een deel van het riool tussen Vasse en de waterzuivering wordt vervangen. Daar wordt het water onder druk doorgeperst. Die buizen zijn beduidend kleiner van doorsnede dan van het transport-riool. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij de Uelserweg, nabij hotel-restaurant Marcant. Het persriool bij de Boskampstraat en Industriestraat in Tubbergen wordt eveneens deels vervangen. Bron: tubantia.nl 13-3-19 Lees verder>>>>