Tilburg maakt uitkijkpunt voor aanleg blauwe aders

23 juni 2016 07:24 uur

Op de hoek van de Hasseltrotonde is een uitkijkpunt gebouwd waar Tilburgers de aanleg van blauwe aders kunnen volgen. Dit zijn grote rioolbuizen die de gemeente aanlegt voor het afvoeren van regenwater.

Het uitkijkpunt is open tussen 07:00 en 19:00 uur. Het eerste deel van het werk is medio juli klaar. De gemeente legt de blauwe aders aan omdat hevige regenbuien op een aantal plekken in de stad zorgen voor flinke wateroverlast. Deze grote rioolbuizen worden tot 2048 op een aantal plekken in de stad geplaatst. Ze voeren het regenwater af naar gebieden buiten de stad. Het komt daar terecht in waterparken en zakt daarna de grond in.  In gebieden waar wateroverlast voorkomt (zoals het Verdiplein, Lijnsheike de Schans, Kapelstraat en in de toekomst mogelijk andere gebieden) worden aanvullende maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen.

Moerenburg

In Tilburg komt een waterpark in de omgeving van de Burgemeester Bechtweg. Daar wordt het regenwater naartoe gebracht en verzameld. De blauwe aders vormen een nieuw stelsel voor de opvang en afvoer van regenwater. Ze worden aangelegd naast de bestaande riolering. Aan de andere kant van Tilburg wordt de laatste hand gelegd aan een andere blauwe ader. De boring onder de Fatimastraat en de Caspar Houbenstraat is klaar. Daar komt een waterpark in Moerenburg langs het Wilhelminapark ter hoogte van de Kommerstraat. Bron: gemeente Tilburg 22 juni 2016.