Tilburg: inloopavond onderhoud deel Piusstraat en Broekhovenseweg

22 maart 2015 07:33 uur

De gemeente en de nutsbedrijven beginnen 30 maart met onderhoud in delen van de Broekhovenseweg, Piusstraat en de Bisschop Zwijsenstraat. Ze vernieuwen de bestrating, de riolering en de leidingen van gas en water. Ook komt er een extra riool voor het afvoeren van regen. Dit is een zogenoemde blauwe ader. De inrichting van de straten blijft hetzelfde. Wel komt er een strookje bestrating met een andere kleur langs de gevels. Een dergelijk ‘lint’ is eerder al aangebracht in de Bisschop Zwijsenstraat. De aanpassingen zijn half juli klaar.

Werk in fasen

De werkzaamheden op de Broekhovenseweg zijn tussen de Vlimmenhoefstraat en de Voltstraat. De Piusstraat wordt opgeknapt tussen de Stevenzandsestraat en de Broekhovenseweg. En in de Bisschop Zwijsenstraat gaat het om het deel tussen de Hoogtedwarsstraat en de Piusstraat.
Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden in fasen. Als eerste aan de beurt zijn de Piusstraat vanaf de Stevenzandsestraat tot de Voltstraat en de Bisschop Zwijsenstraat vanaf de Hoogtedwarsstraat tot de Piusstraat. De aanpassingen eindigen op de kruising Broekhovenseweg – Vlimmenhoefstraat. Doorgaand verkeer in de omgeving moet de komende tijd omrijden. Ook diverse buslijnen volgen een andere route. Meer informatie hierover staat op de website van vervoerder Arriva. De gemeente vraagt automobilisten om niet te parkeren in straatdelen waar werkzaamheden zijn.

Inloopavond

De aanpassingen zijn gespreksonderwerp tijdens een inloopavond op dinsdag 24 maart van 19 tot 20.30 uur in de theaterzaal van de bibliotheek op het Koningsplein. Medewerkers van de gemeente, de aannemer en de nutsbedrijven zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Bron: gemeente Tilburg 20 maart 2015.