Tilburg besteedt onderhoud openbare ruimte deels uit

17 december 2015 08:08 uur

De gemeente heeft het onderhoud van de openbare ruimte in Reeshof en de bedrijventerreinen uitbesteed. Voorheen gaf Tilburg als opdrachtgever niet alleen aan wat er moest gebeuren, maar ook hoe. Nu omschrijft de gemeente wat zij wil en de aannemer geeft aan hoe hij dit gaat bereiken. Wethouder Mario Jacobs (Leefomgeving en Openbare Ruimte): “Door deze vernieuwende manier van aanbesteden krijgt de gemeente in deze gebieden meer waar voor haar geld. En dat is goed nieuws, met name voor bewoners. Ik heb vertrouwen in de aanpak, waarbij de gemeente maximaal wordt ontzorgd, bewoners actief worden betrokken en de gemeente toch optimaal de regie op het beheer houdt”.

Deze week zijn de contracten getekend met de aannemers die de komende vier jaar volgens de nieuwe werkwijze aan de slag gaan. De contracten hebben een langere looptijd dan gebruikelijk. Dit levert uiteindelijk meer efficiency op voor de gemeente.
BAM gaat in Reeshof aan de slag en Dolmans – Broeren op de bedrijventerreinen. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor groenonderhoud, schoonhouden van het gebied en openbare verlichting. Ook zorgen ze voor het onderhoud van de riolering en kleine herstelwerkzaamheden aan de bestrating. De gemeente blijft het aanspreekpunt voor meldingen van bewoners en ondernemers. De afhandeling regelen de desbetreffende aannemers.

Bron: Gemeente Tilburg – Wed, 16 Dec 2015.