Speciaal riool zorgt voor droge voeten en natte bossen in Putte

09 februari 2018 14:33 uur

Droge voeten houden in het dorp en tegelijk voor vernatting van het Moretusbos zorgen. Met de aanleg van een hemelwaterriool vanaf het Tervoplein tot aan de Eendenvijver slaat Putte twee vliegen in één klap.

De eenden en ganzen keken gisterochtend raar op toen een kraanwagen, bestuurd door wethouder Hans de Waal, een uitstroombak in de Eendenvijver liet zakken. Die vormt het eindpunt van een apart regenwaterriool dat begint bij het Tervoplein.

In het kader van de dorpsvernieuwing ging een deel van de oude winkels op het plein al plat ten faveure van nieuwe winkelruimte en appartementen. De provincie, die dit project steunde, zegde ook subsidie toe om regenwater te laten infiltreren in een grindbak onder de parkeerplaatsen.

Moretusbos

,,Later ontstond een nog beter idee”, vertelt projectleider Kees Nieuwenhuizen van de gemeente Woensdrecht. ,,Alle regen van de daken en de parking via een apart riool naar de Eendenvijver sluizen. Van daaruit stroomt het via een bestaand stelsel van sloten en stuwtjes het Moretusbos in, dat last heeft van verdroging.” Bron: bndestem.nl 7-2-18 Lees verder>>>>