Soest maakt riolen schoon

24 januari 2018 12:40 uur

De gemeente Soest gaat vanaf maandag 5 februari de riolering in Overhees en de Koningsweg reinigen. De werkzaamheden duren twee maanden, verwacht de gemeente.

Het verkeer kan hier enige hinder van ondervinden, doordat de vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, midden op straat of op het fietspad staan. Werkzaamheden in drukke straten worden buiten de spits en onder begeleiding van verkeersregelaars uitgevoerd. De werkzaamheden bij winkelgebied Tamboerijn zijn op maandagochtend. Om de verkeersoverlast te beperken wordt het riool in de Koningsweg in de avond en nacht schoongemaakt. De Koningsweg is dan in één richting afgesloten en wordt de bus omgeleid.

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan. Door de kraan even aan te zetten kan de stank verdreven worden. Ook raadt de gemeente aan de wc-deksel dicht te houden. Bron: ad.nl 24-1-18