September: start cursusjaar met rioleringsvakopleidingen bij Wateropleidingen

06 juni 2014 11:54 uur

Om de kennis binnen het rioleringsvak op peil te houden, biedt Wateropleidingen verschillende cursussen en opleidingen voor rioleringsmedewerkers. Vanaf september starten de vakopleidingen Rioleringstechniek, Basisopleiding riolering en Vloeistofmechanica voor de afvalwaterketen. Alle lessen worden verzorgd door rioleringsprofessionals uit de praktijk.

Bij deze opleidingen wordt ter ondersteuning via internet een digitale leeromgeving aangeboden, waarin naast de lessen zelfstandig gewerkt kan worden aan de lesstof.

De opleiding Rioleringstechniek biedt een breed overzicht van de rioleringstechniek voor medewerkers met een functie op mbo-niveau. Deelnemers krijgen een goed beeld van de opbouw en werking van een rioleringssysteem en meer inzicht in de eigen werkzaamheden en dat van collega rioleurs. Dit cursusjaar wordt op veler verzoek de opleiding aan het einde van de middag aangeboden.

De Basisopleiding riolering is bedoeld voor medewerkers met hbo-niveau, of afgeronde opleiding Rioleringstechniek. In deze opleiding komen de drie thema’s van de rioleringszorg aan de orde; context en zorgplichten, ontwerpen en beheren.

In de opleiding Vloeistofmechanica voor de afvalwaterketen wordt verdieping geboden bij het uitvoeren van hydraulische berekeningen voor het ontwerp en dimensioneren van riolering, infiltratievoorzieningen en andere randvoorzieningen.

Voor deze opleidingen kunt u zich direct aanmelden. Kijk voor meer informatie over ons complete aanbod op www.wateropleidingen.nl of neem contact op met Gijs Koning, gijs.koning@wateropleidingen.nl, (06) 57 57 3313.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Docent Daniël Goedbloed geeft uitleg aan cursisten bij het ‘waterplein’ van Rotterdam (Bellamyplein).