Rotterdam: waterlaborantjes gezocht

03 november 2015 07:34 uur

Water is overal, maar is al dat water hetzelfde? En is het schoon? Ontdek het op 11 november in het Waterlab.

Tijdens de Maand van de Onderwereld organiseert gemeente Rotterdam een Waterlab. In het Waterlab leren kinderen waar regenwater vandaan komt en waar het heengaat nadat het in de putten verdwijnt. Wat er met je shampoo gebeurt als het douchewater het wegspoelt. En waarom wij ermee kunnen spelen, koken, wassen, erop kunnen varen…
Laat kinderen de schoonheid van water ontdekken in het Waterlab. En daar zelf de proefjes op de som nemen. Zodat zij met eigen ogen kunnen zien, dat we niet voor niets beweren dat water een van de belangrijkste dingen op aarde is.

Maand van de Onderwereld
De Rotterdamse onderwereld is voor velen onbekend omdat deze onzichtbaar is. Tijdens de Maand van de Onderwereld dalen we met u af Rotterdamse diepte in. We nodigen u uit op plekken waar u met eigen ogen kunt zien hoe onze onderwereld werkt. Waar u de schatten van vroeger zelf kunt ontdekken. U kunt schuilen in een bunker uit de Koude Oorlog. Of onder de vleugels van De Zwaan kunt kruipen. En waar u met eigen ogen kunt inspecteren wat er met uw afvalwater gebeurt. En wat er allemaal voor nodig is om u elke dag veilig ondergronds te kunnen vervoeren.
Beleef de Maand van de Rotterdamse Onderwereld: Daar waar ondergronds eindelijk eens boven komt.

Datum + tijd
Woensdag 11 november, 14:00 – 15:30 uur – aanmelden

Voor wie?
Voor kinderen vanaf 8 jaar
(en natuurlijk hun ouders)