Rotterdam: Lekkages in het riool veroorzaken verzakkingen. Een deel van de riolering wordt daarom gerenoveerd.

18 juli 2015 13:34 uur

De gemeente Rotterdam start maandag 27 juli met de renovatie van de riolering aan de Laan van Nieuw Blankenburg, ter hoogte van de huisnummers 12 – 44. Na rioolinspectie aan de Laan van Nieuw Blankenburg bleek dat door lekkages in het riool, verzakkingen in het wegdek ontstaan. Het is daarom noodzakelijk een deel van de riolering te renoveren tussen de Jan van Goijenstraat en de Frans Halsstraat. De renovatie wordt van binnenuit uitgevoerd door het inbrengen van een zogenaamde kunststof kous.

Omleidingen
Vanaf 27 juli is de Laan van Nieuw Blankenburg afgesloten voor al het doorgaande verkeer tussen de Jan van Goijenstraat en de Frans Halsstraat. Uitkomend verkeer vanuit de Jan van Goijenstraat kan wel links afslaan. De busdienst van Connexxion wordt, evenals het autoverkeer, via borden omgeleid via de Molenweg. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van het zuidelijk voet- en fietspad langs de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 31 juli 2015. Op 28 juli wordt tot uiterlijk 22.00 uur doorgewerkt.

Mogelijk kunststof-geur waarneembaar
Tijdens het aanbrengen van de kunststof kous kan er een lichte styreenlucht vrijkomen. Deze lucht ruikt naar kunststof en is niet schadelijk.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T.F.A. van der Sloot van de gemeente Rotterdam, telefoonnummer 06 204 233 05 of email: tfa.vandersloot@rotterdam.nl.