Rotterdam: Bijna 70 kilometer nieuw riool Prins Alexander

19 juli 2018 05:41 uur

De gemeente Rotterdam gaat de komende jaren de verouderde riolen in Prins Alexander vervangen. Tot en met het jaar 2022 staat er in vijf wijken voor bijna 70 kilometer aan aan te leggen riool op de rol.

De ambities van de gemeentelijke dienst Stadsbeheer in Rotterdam met het riool in de stad zijn fors: jaarlijks moet 40 kilometer worden vervangen. Het gebied Prins Alexander – met circa 95.000 inwoners het grootste stadsdeel – zal daarvan een flinke bijdrage voor de rekening nemen, zo blijkt uit de vorige week door de gebiedscommissie vastgestelde wijkagenda’s.

Voor de periode tot en met 2022 staat in Prins Alexander een serie grote rioolprojecten op de rol. De Architectenbuurt in Het Lage Land geldt als een van de meest ingrijpende op die lijst. ,,Die klus omvat bijna de helft van Het Lage Land. We zijn daar al sinds 2016 met wijkbewoners in overleg. Volgend jaar beginnen we’’, zegt Dorine de Koning van de gemeente Rotterdam. Er zijn al circa 2000 bewonersbrieven verstuurd. Bron: ad.nl 17-7-18 Lees verder>>>>