Rioolwaterpompen voor grootschalige renovatie AWP

14 april 2019 18:51 uur

Pentair levert tien Pentair Fairbanks Nijhuis rioolwaterpompen voor de renovatie en vernieuwing van de afvalwaterpersleiding (AWP) van waterschap Brabantse Delta.

AWP

In opdracht van GMB Waterkwaliteit & Installaties gaat de Winterswijkse vestiging van Pentair de pompen van diverse rioolgemalen en een effluentgemaal vervangen en uitbreiden. Aanvullend sloten partijen ook een meerjarig onderhoudscontract af.

De afvalwaterpersleiding loopt van industrieterrein Moerdijk naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Bath en is ongeveer 60 kilometer lang. Dat maakt de AWP tot een van de grotere rioolwaterselsels van Nederland.

Efficiëntie verhogen

Edwin Wolterink, projectmanager van Pentair legt uit: “Dit grootschalig renovatieproject waarvoor wij tien pompen mogen leveren, gaat om de persstations Roosendaal, Bergen op Zoom en het effluentgemaal van de RWZI in Bath. Het project kent twee grote uitdagingen waarvoor wij een passende oplossing bedachten. Allereerst de verstoppingsproblematiek in de twee persstations maar daarnaast het gevraagde hoge rendement om het effluentgemaal zo efficiënt mogelijk te laten werken. In dit project gaan wij niet alleen de bestaande pompen vervangen maar ook het aantal pompen uitbreiden. We vervangen pompen van een ander merk waardoor we de nieuwe pompen op maat moeten maken om een-op-een in de bestaande installatie in te passen. Een mooie maatwerkoplossing waarmee we de ombouwkosten tot een minimum beperken.” Bron: pompnl.nl 13-4-19 Lees verder>>>>