Rioolrenovatie in gemeente Westvoorne

05 september 2019 07:41 uur

Binnen diverse kernen van Rockanje, Oostvoorne en Tinte zullen in opdracht van de gemeente Westvoorne rioolrenovatiewerkzaamheden uitgevoerd worden. In totaal gaat het om bijna 4 kilometer riool.

Een groot deel van het riool in de gemeente is inmiddels verouderd en beschadigd, de oudste delen van het riool zijn namelijk in de jaren vijftig en zestig aangelegd. De gemeente wil zonder de straat open te breken en zonder graafwerkzaamheden de riolering vernieuwen om zo voor min mogelijk overlast voor verkeer en omwonenden te zorgen. Desondanks kan er wel geur overlast zijn en kan er bijvoorbeeld water opborrelen uit de afvoer van de gootsteen, douche of toilet.

Woningen die afgesloten zullen worden van het riool zijn geïnformeerd en ontvangen voor de werkzaamheden een rode kaart. In dat geval kan er het beste zo min mogelijk water gebruikt worden totdat de groene kaart binnenkomt. Deze geeft aan dat de aansluiting weer open is. De werkzaamheden gaan aan het begin van september van start en zullen naar verwachting tot november duren. Bron: ad.nl 2-9-19