Rioolmedewerkers Sint Anthonis genomineerd voor RIONED-innovatieprijs 2015

30 november 2014 08:50 uur

De riool-vakspecialisten Perry Peeters en Antoine van Hout van de gemeente Sint Anthonis zijn genomineerd voor de landelijke RIONED-innovatieprijs 2015, in het leven geroepen door koepelorganisatie Stichting RIONED. De rioolbeheerders komen jaarlijks bij elkaar en stimuleren innovatie in hun vakgebied.

Perry Peeters haalde al eerder het nieuws met creatieve oplossingen voor rioleringsproblemen. Zo werkte hij mee aan de ontwikkeling van de luchtfilters die er in de gemeente Sint Anthonis voor zorgen dat de stankoverlast tot een minimum beperkt werd. Om overdruk op het riool te verminderen werden in de gemeente enkele jaren geleden al open putdeksels gelegd en dit jaar nomineerden de collega’s in het land hem en zijn collega Antoine van Hout dus voor het innovatieve gebruik van de z.g. Permeoblokken. In vaktermen: Toepassing van Permeoblokken aan de oppervlakte door gemeente Sint Anthonis. Toepassing van deze waterdoorlatende blokken als afvoer- en infiltratiegoot zorgt tevens voor bandopsluiting van de weg. 

De toepassing in Landhorst was een geslaagde proef en binnenkort wordt een vernieuwde versie van de blokken in plan Beeksenhof in Oploo aangelegd. In 2015 zullen de permeoblokken ook in andere Nederlandse gemeenten worden toegepast.

Wethouder Reijnen is zichtbaar trots op zijn ambtenaren. “Slimme oplossingen daarmee kun je scoren. We moeten het met minder geld doen en toch wil je de kwaliteit behouden of zelfs verbeteren. Dat kan alleen maar door creatief en innovatief te zijn. Daar zijn de innovaties van Perry en Antoine een prachtig voorbeeld van!” Bron: Gemeente Sint Anthonis .