RIONED en Wateropleidingen bekrachtigen samenwerking met overeenkomst

09 juli 2018 05:46 uur

Stichting RIONED en Wateropleidingen hebben hun al langer durende samenwerking bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst. Die is gisteren getekend. Het was ook de dag waarop de nieuwe Commissie Vakmanschap Gemeentelijke Watertaken aan de slag ging. Daarin werken beide instellingen samen om voor draagvlak in de sector te zorgen en de kwaliteit van de onderwijsprogramma’s te borgen.

Met de samenwerking bundelen beide instanties de krachten om zo het onderwijsaanbod in de rioleringssector te optimaliseren. Dat tegen de achtergrond van het gebrek aan professionals in de sector, zo vertelt directeur Hugo Gastkemper van RIONED. Hij tekende met directeur Agnes Maenhout van Wateropleidingen de strategische samenwerkingsoverkomst.

Niet alleen het tekort aan mensen vraagt aandacht en actie, de ontwikkelingen in het stedelijk waterbeheer maken ook verdere verbetering van de professionaliteit in de sector noodzakelijk. Zo staat ook de rioleringssector voor complexe vraagstukken door de klimaatverandering. Onderwijs hiervoor is in ontwikkeling. Bron: h2owaternetwerk.nl 6-7-18 Lees verder>>>>