Rioleringswerkzaamheden binnenstad Winschoten

07 maart 2015 19:52 uur
Vanaf 9 maart aanstaande zullen rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd in het centrum van Winschoten. Vooruitlopend op de verbouw van de voormalige LTS zal er riolering worden aangelegd tussen de Venne en de Poststraat. De riolerings-werkzaamheden duren in totaal ongeveer vier weken.

Begonnen wordt in het trottoir van de Venneflat, waarbij meteen de Venne wordt gekruist. Op dat moment is de Venne afgesloten en zal het verkeer worden omgeleid over het naastgelegen parkeerterrein. Zo snel als mogelijk zal de Venne weer worden hersteld, zodat het verkeer weer de normale route kan volgen. Daarna zal de riolering worden doorgetrokken over het parkeerterrein richting de Poststraat. Vanaf dat moment zal een deel van het parkeerterrein buiten gebruik worden gesteld.

De resterende parkeerplaatsen zijn dan alleen nog toegankelijk vanaf de C 1000. Uiteindelijk zal de Poststraat vanaf het Liefkensplein enige tijd afgesloten zijn.  Volgend op het rioleringswerk zullen de nutsbedrijven, in de maand april, een hoeveelheid kabels en leidingen gaan omleggen.  Deze werkzaamheden, die ook weer enkele weken zullen duren, zijn minder ingrijpend voor het verkeer. Toch zal ook dan nog hier en daar enige overlast zijn. Bron: Gemeente Winschoten 3 maart 2015.