Rioleringsvakdagen 2016 groter dan ooit

27 november 2015 07:56 uur

De RioleringsVakdagen Gorinchem breidt in 2016 uit met een speciaal buitenterrein. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor exposanten om ook technieken die eerder niet of moeilijk zichtbaar waren, nu groots te presenteren en te demonstreren aan het publiek. De buitenlucht biedt hier namelijk alle ruimte voor. Mede door deze uitbreiding wordt de vakbeurs groter dan ooit. 

De verbindende vakbeurs van Nederland voor de totale rioleringsbranche wordt gehouden op 15, 16 en 17 maart 2016 in Evenementenhal Gorinchem. Het meerdaagse beursevenement vindt gelijktijdig plaats met Aqua Nederland Vakbeurs. In totaal komen jaarlijks bijna 10.000 bezoekers op deze twee vakbeurzen. Met als doel kennis op te doen, te netwerken en de nieuwste trends en producten  te ontdekken. Naar verwachting doen tijdens de komende editie opnieuw ruim 300 exposanten mee aan RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs.

Trouwe exposanten

Veel exposanten keren ieder jaar terug op de beursvloer.  In 2016 doen onder andere Sulzer Pumps Wastewater Netherlands, Van der Linden Pomptechniek, Groeneveld Riooltechniek, Aannemings- en Installatiebedrijf Kwakernaak, Grundfos Nederland en Teeuwissen Rioolreiniging Huizen weer mee. Deze vakbeurs is zo geliefd onder exposanten, omdat zij op deze manier in contact raken met gemeenten en aannemers van grote organisaties.

Demonstraties met innovaties

De vakbeurs wordt in 2016 voor het eerst uitgebreid met het buitenterrein. Dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor beursdeelnemers om ook de grootste producten te presenteren en te demonstreren aan bezoekers, zoals rioolbuizen, machines en voertuigen.

De Mol Groep is één van de exposanten die gebruik gaat maken van het buitenterrein. Het bedrijf laat de nieuwste technieken op het gebied van relining zien, een methode waarop riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. Om deze innovatie extra kracht bij te zetten, demonstreert De Mol Groep daarbij de allerkleinste waterjet robot ter wereld, een kleine kousrenovatie en een luchtfreesrobot.

Van de Pol Voertuigtechniek laat haar laatste  innovaties en producten zien op het gebied van rioolreiniging en rioolrenovatie. Waaronder live demonstraties met robotfrezen, inspectiecamera’s en spuitkoppen. Tevens zal een gloednieuwe auto op de beurs officieel worden overgedragen aan een klant.  

Exposant worden?

De beursvloer is op 15, 16 en 17 maart 2016 geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.evenementenhal.nl/rioleringsvakdagen. Ook exposant worden? Neem contact op met Esther Rodenburg van RioleringsVakdagen via telefoonnummer 0183 – 680 655 of e-mail estherrodenburg@evenementenhal.nl.