Renovatie Bossche rioolwaterzuivering officieel van start

23 april 2016 09:15 uur

Schoon water en een klimaatneutrale stad, daar draait het om bij de grootscheepse renovatie van de rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas op Treurenburg. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, maar donderdag werd officieel het startsein gegeven tijdens een bijeenkomst met samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Als alles goed gaat, is de renovatie medio 2018 klaar.

Gistermiddag werd ook de unieke Bossche samenwerking officieel ingeluid over de levering van groen gas aan Heineken en groene transportbrandstof aan de Afvalstoffendienst. Nu de contracten zijn getekend, is de levering van groen gas vanaf 2017 een feit. Wilfried Aarsen, manager health & environment bij Heineken ‘s-Hertogenbosch en wethouder Jos van Son, schroefden hun deel van de gasleiding aan een gasafsluiter. Peter van Dijk van het Dagelijks Bestuur van Aa en Maas zette de hendel om, ten symbolisch teken dat de groene energie kan stromen. Volgend jaar gaat de eerste kuub biogas naar de Bossche brouwerij om daar de ketels te verwarmen. In datzelfde jaar rijden ook de eerste vuilniswagens van de Afvalstoffendienst op de groene transportbrandstof.

Meer informatie over de renovatie vindt u op de pagina over de rioolwaterzuivering in Den Bosch. Bron: Waterschap Aa en Maas 22 april 2016.