Renkum: Beperkt werk aan riool

08 februari 2015 08:14 uur

Door de weersomstandigheden kan aannemer Reef Infra op dit moment niet verder met de rioolwerkzaamheden tussen de kruising Molenweg/Europalaan en kruising Molenweg/Kerkstraat in Renkum. De aannemer is bezig met Fase 3 en Fase 4 van de rioolvervanging in Renkum Centrum. Dit is het stuk tussen de kruising Molenweg/Europalaan en kruising Molenweg/Kerkstraat (Fase 3) en de zuidzijde van de Dorpsstraat (Fase 4a). Door de regen, sneeuw en nachtvorst kan het water in het werkvak niet weg. Dit is te zien aan de vele plassen die blijven liggen. Onder deze omstandigheden kan Reef Infra de kwaliteit van het werk niet garanderen en is het dus niet mogelijk om riool te leggen en asfalterings- en straatwerk uit te voeren. Daarom zijn vanaf vrijdag 30 januari 2015 slechts zeer beperkt werknemers aan het werk.

Gevolgen

Dit heeft tot gevolg dat de asfaltwerkzaamheden op de Molenweg tussen de Groenendaalseweg en de Europalaan, die op 5 februari 2015 gepland stonden, nog niet worden uitgevoerd. De kruising Molenweg met de Kerkstraat blijft de komende periode open. Op het moment dat deze kruising wel afgesloten wordt, kan het verkeer de kruising met de Europalaan gebruiken. Reef Infra zorgt ervoor dat aanwonenden via de trottoirs hun woning of bedrijf kunnen bereiken. Op het moment dat de weersomstandigheden het toelaten om weer aan het werk te gaan, worden aanwonenden daarover geïnformeerd.

Omleiding bus 51

De Dorpsstraat blijft gedurende het gehele project ingericht als eenrichtingsweg. Vanaf de Nieuweweg en vanaf de kruising Molenweg / Kerkstraat zijn omleidingsroutes aangegeven. De tijdelijke omleiding voor bus 51 blijft hierdoor langer van kracht. Tip: de buurtbus blijft wel rijden over de Hogenkampseweg en stopt in het centrum aan de kant van de Wilgenpas. Ook kunt u de buurtbus gebruiken om naar een andere halte van bus 51 of bus 52 te gaan. Bron: gemeente Renkum.

Contact

Als u vragen of opmerkingen heeft over de werkzaamheden neem dan eerst contact op met de aannemer via e-maildorpsstraatrenkum@reef-infra.com. In het geval van calamiteiten kunt u bellen naar het calamiteitennummer op telefoonnummer (06) 15 03 15 83.