Proefschrift: Beoordeling van betonnen riolen

16 januari 2016 10:06 uur

Vanuit het Kennisprogramma Urban Drainage komt deze maand het proefschrift van Nikola Stanic over beoordelingsmethoden voor de sterkte en afvoercapaciteit van betonnen riolen.

Het is zover: de eerste promovendus uit het Kennisprogramma Urban Drainage gaat promoveren. De promotiecommissie heeft eind vorig jaar ingestemd met het proefschrift van Nikola Stanic getiteld: “Assessment Methods for Structural and Hydraulic Properties of Concrete Sewer Pipes“.

Stichting RIONED publiceert in mei 2016 een Nederlandstalige samenvatting van het proefschrift van Nikola Stanic. Hij ontwikkelde en onderzocht de toepasbaarheid van diverse technieken voor de conditiemeting van betonnen riolen. Zo onderzocht hij de voorspellende waarde van boorkernen voor bepaling van de actuele sterkte van betonnen riolen. Daarnaast beproefde de promovendus de laserprofiler in een laboratoriumopstelling. De laserprofiler kan de volledige geometrie van rioolbuizen en alles wat zich daar in bevindt nauwkeurig digitaal vastleggen. Deze techniek zal naar verwachting op korte termijn commercieel beschikbaar komen voor toepassing in de praktijk. Bron: RIONED 15 januari 2016. Lees verder>>>>