Prinsenbeek: Rioolput Markt geplaatst

08 mei 2019 08:15 uur
Met een telescoopkraan is vanochtend op de Markt in Prinsenbeek een 20.000 kilo zware rioolput geplaatst. Dit is een verbindingsput voor het regenwater- en vuilwaterriool.

Die zorgt ervoor dat bij hevige regenval het overtollige regenwater via het vuilwaterriool kan worden afgevoerd, zodat de straat niet blank komt te staan.

Tijdens de takelwerkzaamheden waren stratenmakers van aannemingsbedrijf Van den Elshout & de Bont nog druk bezig met het afwerken van de kruising Beeksestraat-Kapelstraat. Anders dan eerder gemeld zal die niet vandaag maar morgenavond weer open gaan.

Wat betreft de straatstenen zijn er leveringsproblemen. Daarom wordt de rijbaan van de Markt tot aan Jingling en de verbindingsweg west tijdelijk bestraat met oude stenen uit de Markt. Deze zullen op een later tijdstip, als de gehele werk gereed is, worden vervangen door definitieve bestrating.

Wethouder Greetje Bos komt donderdag 9 mei naar Prinsenbeek voor een officieel moment bij de herinrichting van de Markt. Om half tien ’s ochtends zal zij op de Markt, ter hoogte van Smienk Makelaars, de sluitsteen plaatsen. Belangstellenden zijn welkom.  Bron: prinsenbeeknieuws.nl 7-5-19