Pilot met duurzaam glasschuim bij aanvulling rioolsleuven

04 mei 2014 06:16 uur

In opdracht van de gemeente Hoorn is HB Adviesbureau in de wijk ‘de Grote Waal’ in Hoorn bezig met de voorbereiding van het vervangen van de riolering. De wijk en toegangswegen zijn tijdens de aanleg hoogstwaarschijnlijk niet voorbelast, waardoor er in de loop van de tijd diverse verzakkingen zijn ontstaan.

Om tijdens en na de aanleg van de nieuwe riolering verzakking te voorkomen wordt bij het aanvullen van de rioolsleuf een lichtgewicht ophoog materiaal toegepast. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wilde de gemeente voor de 4e fase een alternatief voor het natuurproduct flugsand. Gekozen is voor zogenaamd Glasschuim. Glasschuim wordt vervaardigd uit oud glas (glasinzameling). Omdat het de eerste keer is dat dit materiaal in Nederland wordt toegepast,  is er voor gekozen een pilot uit te voeren.

Het team van medewerkers van de gemeente Hoorn, HB Adviesbureau en Spaans Watermanagement stimuleren elkaar om naar duurzame en innovatieve oplossingen te zoeken.

Meer informatie? Neemt u dan contact op met GP Groot, Jim Balvers, afdeling Communicatie, 088- 472 1045, of J.Balvers@gpgroot.nl.