Oppervlakkige toepassing van Permeoblokken wint RIONEDinnovatieprijs 2015

08 februari 2015 07:32 uur

Alternatief voor goten beste nieuwe rioleringsproduct volgens deelnemers RIONEDdag

Het Permeoblok is een zeer poreuze betonnen buis om regenwater in bodems met hoge grondwaterstand ondergronds te infiltreren. Perry Peeters en Antoine van Hout van de gemeente Sint Anthonis ontdekten dat regen ook prima is af te voeren door Permeoblokken verticaal te plaatsen met de openingen naar het maaiveld. Dit alternatief voor goten, kolken en trottoirbanden langs wegen hebben de bezoekers van de RIONEDdag uitgeroepen tot rioleringsinnovatie van 2015.

Peeters en Van Hout maakten duidelijk dat het systeem zich in de praktijk bewezen heeft: “De infilltratiestrook van Permeoblokken in onze gemeente zorgt al anderhalf jaar voor vlotte verwerking van het regenwater. Het systeem blijkt goed te reinigen, zowel aan het wegoppervlak als van binnenuit via de holle ruimte. Daarmee is de langdurige werking verzekerd. En het beton is goed bestand tegen verkeer en bevriezing. Wij gaan het op veel meer plekken aanbrengen.”

De winnaar is door het publiek van de RIONEDdag gekozen uit vijf genomineerden die hun innovatie op de RIONEDdag van 5 februari presenteerden. De RIONEDdag is het jaarlijkse kennis- en netwerkevenement voor de rioleringssector met dit jaar 750 deelnemers. Persbericht RIONED 06-02-2015