Open dag geavanceerde rioolwaterzuiveringsinstallatie Dinxperlo

04 september 2014 10:06 uur

Op 13 september is de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Dinxperlo van Waterschap Rijn en IJssel opengesteld voor bezoekers van 10.00 tot 16.00 uur. Het is een van de meest geavanceerde zuiveringsinstallaties ter wereld, waar de Neredatechnologie wordt toegepast.

Programma

In Dinxperlo loopt het rioolwater, na zuivering, door een openbare tuin, die ook te bezichtigen is. De hele dag worden rondleidingen gegeven en zijn informatie en films te zien. De jongste bezoekers kunnen daarnaast als ware waterprofessoren proefjes doen, zich laten schminken of zich uitleven op een  springkussen

Praktische info

De Rioolwaterzuiveringsinstallatie Dinxperlo is te vinden aan de Anholtseweg 11, 7091 HB te Dinxperlo. De zuivering is open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. U kunt bij de zuivering parkeren. De routeplanner moet echter ingesteld worden op Anholtseweg 38, want 11 ‘pakt’ hij niet.

Over de zuivering

De zuiveringsinstallatie in Dinxperlo is onlangs overgegaan op een zuiveringsproces volgens de vernieuwende Nereda-technologie. De nieuwe zuivering staat naast de plek waar in Dinxperlo in 1970 de eerste rioolwaterzuiveringsinstallatie werd gebouwd. De nieuwe installatie neemt de helft van de ruimte in en verbruikt driekwart van de energie van een traditionele installatie en nauwelijks chemicaliën. Bovendien produceert Nereda® als nuttig bijproduct alginaat, dat een waardevolle grondstof vormt in onder andere de papier- en textielindustrie en de landbouw.