Nu al records voor 25e editie Aquatech Amsterdam

24 september 2014 07:10 uur

Met nog ruim een jaar op de teller breekt de aankomende lustrumeditie van Aquatech Amsterdam 2015 nu al records. Nog niet eerder wist de organisatie van de beurs dusdanig ruim voor aanvang van het evenement zo veel nieuwe beurselementen aan het programma toe te voegen. Ook exposanten geven de beurs en het bijbehorende concept het volste vertrouwen, al meer dan 65% van de beursvloer is gevuld. De feestelijke 25e editie van Aquatech Amsterdam start op 3 november 2015 en duurt tot 6 november. In vier dagen tijd staat Amsterdam RAI volledig in het teken van proces, drink en afvalwater.  

Geïnspireerd door  huidige trends, verwelkomt ‘s werelds grootste watertechnologie evenement nieuwe initiatieven op de beursvloer met daarbij een speciale focus op innovatie, stormwater, industrieel watergebruik en afvalwater. De beurs is voor de derde keer op rij tevens onderdeel van de Amsterdam International Water Week.

Nieuwe hotspot voor en door de industrie

Bezoekers en exposanten zijn in toenemende mate geïnteresseerd in totaaloplossingen voor grote industriële bedrijven uit sectoren die veel water gebruiken in hun bedrijfsprocessen. Bedrijven die zelf water oppompen, water betrekken van het waterleidingbedrijf, oppervlaktewater gebruiken of afvalwater lozen kunnen op deze hotspot terecht voor de nodige dosis inspiratie van hun concullega’s. Dit paviljoen is voor de industrie en door de industrie en dus tevens een ideale netwerkplek. Bedrijven op zoek naar totaaloplossingen en de nieuwste technische snufjes kunnen ook de speciale industriële route volgen, waarbij ze op zo efficiënt mogelijke wijze langs de producten lopen die voor hen interessant zijn.

 

De nieuwste technologieën tegen natte voeten 

Met de hevige regenval in Europa de afgelopen maanden werd maar weer wat duidelijk dat dit consequenties heeft en dat hiervoor oplossingen en investeringen nodig zijn. Gemeenten en waterschappen zetten zich in om de overlast zoveel mogelijk te beperken maar het blijft van belang om te kijken of er nieuwe maatregelen nodig zijn. Op het Stormwater paviljoen staan partijen die hiervoor de nieuwste technologieën en oplossingen bieden. Verder staat ook het netwerken met elkaar en leren van elkaar centraal tijdens de workshops en case studies in dit paviljoen.

Legio inspiratie op het gebied van innovatie

Tijdens de afgelopen editie van Aquatech kwam 73% van de bezoekers voor het zien van de nieuwste producten en oplossingen in het werkveld. Het is dan ook niet voor niets dat Aquatech Amsterdam innovatie hoog in het vaandel heeft staan. De Aquatech Innovation Award is al jaren een vast onderdeel van het beursprogramma en in 2015 komen daar nog nieuwe inspirerende paviljoens bij. Daar waar de innovaties die meedingen naar de Aquatech Innovation Award al een heel eind gevorderd zijn of zelfs al op de markt verschijnen, komt nu ook aandacht voor startende technologie bedrijven, die met state-of-the-art water innovaties op zoek zijn naar partners en investeerders om hun ideeën vorm te kunnen geven en te lanceren op de markt. Het Bluetech Innovation paviljoen is een samenwerking tussen Aquatech Amsterdam en BlueTech Research. En op het tevens nieuwe ‘ Innovation Lab’ zijn live werkende demo’s te zien, onder meer WETSUS toont  Blue Energy en de Floating Water Bridge. Tot slot worden er Guided Tours over de beursvloer georganiseerd, voor diegenen die nog meer de diepte in willen gaan op het gebied van innovatie.

Succesformules passeren opnieuw de revue 

Uiteraard staan ook de vaste beursonderdelen van het Aquatech concept wederom op het programma. Bezoekers kunnen zich weer aanmelden voor het Industrial Leaders Forum, waarbij de ‘Captains of industry’ uit onder meer de voedingsmiddelen- en chemie sector, hun uitdagingen en oplossingen op het gebied van watergebruik presenteren. Wat volgt is een debat tussen watertechnologie bedrijven en experts uit de diverse industrieën. De AquaStages op de beursvloer zullen weer voor de nodige informatie sessies zorgen en ook de fitterijwedstrijden staan garant voor het nodige spektakel. De vele landenpaviljoens bevestigen het Internationale karakter van de beurs en de diverse matchmaking en netwerkevenementen op de beursvloer zorgen voor de nodige verbinding.

Amsterdam volledig in het teken van water met de Amsterdam International Water Week 

Voor de derde keer op rij is Aquatech Amsterdam onderdeel van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema voor 2015 is ‘Integrated Solutions for a circular economy and resilient cities’. De AIWW biedt een gevarieerd programma met een conferentie, het Young Water Professionals programme, de Sarphati Sanitation Award, meer dan 40 internationale delegaties en een uitgebreid excursieprogramma. De AIWW streeft naar een unieke mix van thema’s (water- en deltatechnologie, energie, land-en tuinbouw, ruimtelijke inrichting) en deelnemers: van politici tot leveranciers van innovatieve technologie, van ingenieurs tot hydrologen.

Wereldwijde Aquatech events

Niet alleen Amsterdam opent haar deuren voor professionals uit de waterindustrie. Ook in Amerika, India en China staat watertechnologie weer centraal.

·         WQA Aquatech USA 2015: 20 -24 April 2015, Las Vegas (NV), USA

·         Aquatech China 2015: 10 – 12 June 2015, Shanghai, China

·         Aquatech India 2015: 11 – 13 August 2015, New Delhi, India

·         Aquatech Amsterdam 2015: 3 – 6 November 2015, Amsterdam, the Netherlands

·         International Water Week: 2 – 6 November 2015, Amsterdam, the Netherlands