Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2018-8

19 februari 2018 07:04 uur

Nieuw riool en inrichting Pelsakker

Bredabuurt.nl 14-2-18 Voor de vervanging van het riool en nieuwe inrichting van de Pelsakker, heeft de gemeente een voorlopig ontwerp gemaakt. Inloopavond voorlopig ontwerp donderdag 22 februari, gemeenschapshuis Erasmus, Erasmusweg 24, 19.00 tot 20.30 uur.

 

Reiniging en inspectie riool Elsloo

gemeentestein.nl 16-2-18 In opdracht van de gemeente Stein gaat firma Van de Kreeke op diverse locaties in Elsloo het riool reinigen en inspecteren. Deze werkzaamheden vinden tot en met 6 april aanstaande plaats.

 

Uitvoering rioolrenovatie 19 februari tot en met 2 maart
Gemeente Wageningen – 12 Feb 2018
Verschillende riolen rondom het gemaal aan de Niemeijerstraat 29 verkeren in slechte staat. Daarom wordt het riool gerenoveerd. Hiervoor hoeven de pijpen niet te worden vervangen, zijn er geen werkzaamheden in de stadsgracht en wordt de straat niet opgebroken. Er is dus zo weinig mogelijk overlast. Het bestaande riool wordt voorzien van een nieuwe binnenvoering. Hierdoor is het als nieuw en kan het gemiddeld weer 50 jaar mee. Het inbrengen van de nieuwe voering gebeurt via de riooldeksels.

 

WATERSCHAPPEN

 

Wetterskip Fryslân organiseert kennismaking voor aspirant-bestuursleden
Wetterskip Fryslân – 12 Feb 2018
Lees voor geplaatst op 12 februari 2018 om 17:19 Wetterskip Fryslân organiseert in mei een introductie voor mensen die interesse hebben in een bestuurlijke functie bij het waterschap. De gratis cursus is ontwikkeld door ProDemos (het Huis van de Nederlandse democratie) in samenwerking met de Unie van Waterschappen en Wetterskip Fryslân. Belangstellenden kunnen zich tot 1 april aanmelden bij het waterschap.Dijkgraaf Paul van Erkelens: ‘Het bestuurlijke werk voor de waterschappen is belangrijk.

 

Doe mee met de Big Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer. Houd jij ons land achter de dijken leefbaar?
Waterschap Rivierenland – 15 Feb 2018
We vragen daarom iedereen om mee te denken en innovatieve oplossingen aan te dragen hoe het waterschap deze stap naar de toekomst kan zetten. Om nieuwe verbanden en ideeën op te sporen, stellen we onze data*, zoals die rondom de geschetste cases van wateroverlast in het Land van Heusden en Altena, beschikbaar. En hopen dat de deelnemers van deze challange met een goed idee komen.