Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2018-6

05 februari 2018 07:21 uur

Het nieuwe ‘roze riool’ van het Statenkwartier

dagblad070.nl 3-2-18 DEN HAAG – Met man en macht is in een paar uur tijd in de vijver van het Gemeentemuseum een grote roze sculptuur geplaatst. Het gaat om een werk van de Amerikaans-Nederlandse kunstenaar Morgan Betz, die vanaf vandaag tot en met 3 juni in het museum in Den Haag exposeert.

 

Reinigen en inspecteren riool Bomenbuurt

haarlem.nl 2-2-18 HAARLEM – In de week van 5 februari start de Combinatie BAM / vandervalk+degroot met het reinigen en inspecteren van het riool in de Bomenbuurt. Tijdens deze inspectie komen zij vaak punten in het riool tegen die zij moeten herstellen om ervoor te zorgen dat het riool goed blijft doorstromen.

 

Riolering Slotsweg en Eeftinkstraat wordt flink onder handen genomen

wegdamnieuws.nl 31-1-18 HENGEVELDE – De gemeente Hof van Twente werkt momenteel aan de riolering in Hengevelde. Er wordt een gescheiden rioleringssysteem aangelegd, waarbij het hemelwater wordt afgekoppeld van het vuile water.

 

WATERSCHAPPEN

 

Spuihaven in Dordrecht meer dan schoon
Waterschap Hollandse Delta – 31 Jan 2018
Waterschap Hollandse Delta en gemeente Dordrecht hebben het water in de Spuihaven in Dordrecht een opknapbeurt gegeven. De afgelopen maanden hebben zij gebaggerd en is er veel vuil uit het water verwijderd. Verder is gemaal Noordersluisdam aan de Noordendijk geschikt gemaakt voor het doorspoelen van water uit de stad. Spuihaven | © gemeente Dordrechrt In het najaar van 2017 is er op verschillende plekken in de stad gebaggerd.

 

Minder muskusratten in Rivierenland
De Waalkanter –  04 Feb 2018
Maas en Waal – “Het aantal gevangen muskusratten in het Nederlandse rivierengebied blijft dalen. Dat betekent opnieuw minder schade aan dijken en oevers. Ook het aantal gevangen beverratten daalt, na jaren van stijging. Daarmee is de populatie muskusratten nog steviger onder controle in het werkgebied van de waterschappen Hollandse Delta, Vallei en Veluwe, Rijn en IJssel en Rivierenland. Naar verwachting zet de daling zich in 2018 voort.

 

Royal HaskoningDHV ondersteunt Waterschap Rivierenland bij dijkversterking Neder-Betuwe

waterforum.net 2-2-18 Amersfoort – Waterschap Rivierenland gaat samen met Royal HaskoningDHV op weg naar de beste oplossing voor dijkversterking Neder-Betuwe. Een deskundig team en volop ondersteuning door digitale middelen moeten voor eind december 2018 zorgen voor een voorkeursoplossing die breed wordt gedragen door de ‘ervaringsdeskundigen’: de bewoners en andere gebruikers van het gebied.

 

Medewerker waterschap onder druk gezet om privéwebsite met data
Sargasso – 5 Feb 2018
Het Centrum Milieuwetenschappen (CML) van de Universiteit Leiden verdient blijkbaar geld aan het in kaart brengen van openbare (!) gegevens van het waterschap over vervuiling door bestrijdingsmiddelen. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat een medewerker van het waterschap in zijn privétijd met z’n eigen rekenmethode een concurrerend ‘product’ gaat leveren. Om een lang verhaal kort te maken: de medewerker van het waterschap heeft na een belletje van een boze prof.