Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2018-20

14 mei 2018 05:30 uur

IoT Awards 2018 komen eraan!
Domotica.nl – 11 May 2018
Op 24 mei worden de IoT Awards uitgereikt in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch. In het eerste jaar dat deze verkiezing plaatsvindt, heeft het aantal van ruim 45 inzendingen de verwachtingen van de organisatie overtroffen. Inzendingen van Undagrid, ANWB/Unigarant, digitalAngel, Waterschap Limburg en Nationale Nederlanden. IoT Congres in Den Bosch Fred Schuit is initiatiefnemer van de IoT Awards. “Het is geweldig om te zien hoe slimme technologie het dagelijkse leven verrijkt,” zegt hij.

 

vegetatiematten zuiveren erfafspoelwater: moerasdakproject in volle bloei
Duurzaam Actueel – 11 May 2018
In samenwerking met Riemersma Bouw & Project, Broos Water B.V. , Frisia Burgum en Waterschap Zuiderzeeland voert het CEW (centre of expertise water technology) verkennend onderzoek uit naar het gebruik van verschillende typen vegetatiematten voor het zuiveren van erfafspoelwater. De partners hebben een bezoek gebracht aan het lopende experiment in het kassencomplex op het dak van Van Hall Larenstein.

 

Waterschijf van vijf geïntroduceerd
De Meierij – 10 May 2018
Watergraaf Peter Glas onthulde afgelopen weekend bij de start van de publieksdag Zondag Waterdag in Boxtel de Waterschijf van vijf. Hij deed dit samen met Jan van de Graaf, de bedenker van de waterschijf. Hoe ga ik om met water in de tuin? Kan ik water besparen tijdens het wassen? Wat mag er wel en niet in het toilet? Boxtel – De waterschijf staat boordevol weetjes en tips om bewuster om te gaan met water. Een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving is voor iedereen binnen handbereik.

 

WATERSCHAPPEN

 

Stikstof rioolwaterzuivering Winterswijk weer normaal niveau
Waterschap Rijn en Ijssel –  10 May 2018
Update rioolwaterzuivering Winterswijk: stikstofgehalte weer op normaal niveau, probleem nog niet opgelost. De beluchters die we vorige week in de Wehmerbeek en in de rioolwaterzuivering geplaatst hebben, doen hun werk. Sinds deze week is het stikstofgehalte in de zuivering en in de beek weer op normaal niveau. De vuillast blijft nog steeds hoog, dus het probleem is nog niet opgelost. Daar werken waterschap, gemeente Oost Gelre en gemeente Winterswijk verder aan.