Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2018-16

16 april 2018 05:31 uur

Herinrichting Spoorstraat en kruising Academiesingel
Bredabuurt.nl – 12 Apr 2018
BREDA: Herinrichting Spoorstraat en kruising Academiesingel: inloopavond en bouwkundige opname panden Spoorstraat Aannemer M.J. Oomen riool- en betontechniek start op maandag 14 mei a.s. in opdracht van de Gemeente Breda met de herinrichting van de Spoorstraat en de kruising met de Academiesingel. Om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken wordt het werk in fases uitgevoerd.

 

Werkzaamheden riolering Mierdseweg (Hondsbos-Zeegstraat) vanaf 14 mei.
Gemeente Reusel de Mierden – 12 Apr 2018
Uit onderzoek aan de riolering is gebleken dat deze vervangen moet worden. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een nieuwe inrichting van dit gedeelte van de straat. Om de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden worden de werkzaamheden in 2 fasen uitgevoerd:          Fase 1: tussen Hondsbos en garage Huijbregts Fase 2: tussen garage Huijbregts en Zeegstraat Planning werkzaamheden De werkzaamheden zijn gepland vanaf 14 mei 2018 en zullen tot medio juli in beslag nemen.

 

Wachtum gaat flink op de schop
Coevorden HuisAanHuis –  12 Apr 2018
Wachtum – Inwoners van Wachtum kunnen in de zomermaanden werkzaamheden aan het riool en de inrichting van de wegen verwachten. Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 26 april krijgen inwoners, ondernemers en andere belangstellenden informatie over de verwachte werkzaamheden en planning. De gemeente organiseert van 18.30 tot 20.30 uur de bijeenkomst in het Dorpshuis Kom aan de Middendorp 25 in Wachtum.

 

Gaslucht Pluimzeggekreek vermoedelijk veroorzaakt door geloosde benzine
Leiderdorps Weekblad –  13 Apr 2018
De gaslucht waarvoor de Leiderdorpse brandweer donderdag en vrijdag driemaal uitrukte naar de Pluimzeggekreek is vermoedelijk veroorzaakt door op het riool geloosde benzine.  Vrijdagmiddag heeft de gemeente het riool doorgespoeld waarmee de vreemde lucht verdwenen lijkt te zijn. De eerste melding van gaslucht kwam donderdag 12 april rond 5 uur ’s middags. Toen werden vier woningen ontruimd. Metingen, onder meer in de kruipruimten, toonden echter geen gas aan.

 

WATERSCHAPPEN

 

Aa en Maas vervangt stuw in de Vlier in Deurne
Waterschap Aa en Maas – 9 Apr 2018
We krijgen steeds meer te maken met wateroverlast door hevige regenbuien. Het waterschap neemt maatregelen. Waterschap Aa en Maas gaat de schotbalkstuw in de Vlier in de gemeente Deurne vervangen door een beweegbare stuw. De nieuwe stuw is sneller en gemakkelijker in gebruik, zodat het waterschap sneller kan reageren op grote regenbuien. De stuw in de Vlier ligt te hoogte van de Slotgracht, Sleutelbloem en het park bij de Heiakker (zie kaartje).

 

Gemeente Hardenberg en waterschap willen waterrijk park langs de Vecht bij Gramsbergen
VechtdalCentraal – 12 Apr 2018
12-4-2018 om 14:11 De gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen willen samen met inwoners en belanghebbenden werken aan een plan voor een nieuwe inrichting van het winterbed van de Vecht bij Gramsbergen. Hiermee krijgt ook Gramsbergen een waterrijk park langs de Vecht. In de afgelopen jaren is bij Hardenberg het Vechtpark aangelegd. Inwoners en toeristen kunnen hier vanaf wandel- en fietspaden genieten van een mooi, toegankelijk en waterrijk stadspark.