Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-7

14 februari 2016 18:03 uur

Breda.

Kappen bomen in de Jan Ligthartstraat en Architect Peutzweg
Bredabuurt.nl – Sat, 13 Feb 2016 10:29:00 Z
Er komt een nieuw riool en een nieuwe inrichting in de Jan Ligthartstraat, Architect Peutzweg, Monseigneur Zwijsenstraat en Verbeetenstraat. Als voorbereiding op de nieuwe inrichting kapt de gemeente in de week van 22 tot en met 27 februari vier bomen in de Jan Ligthartstraat, ter hoogte van huisnummers 2A1-2A4, en één boom in de Architect Peutzweg.

Eindhoven. 

De Burghstraat tussen St. Jorislaan en St. Odastraat  is aan onderhoud toe. De rijbaan is versleten en de riolering is aan vervanging toe. De gemeente gaat daarom de rijbaan, fundering en riolering vernieuwen. De kolk- en huisaansluitingen die in het openbare gebied liggen worden ook vervangen. Het onderhoud biedt de mogelijkheid uw straat te voorzien van nieuwe klinkerbestrating, zodat deze aansluit op het andere gedeelte van de Burghstraat. Bron: gemeente Eindhoven.

Hoeksche Waard.

PUTTERSHOEK – Vanwege rioleringswerkzaamheden wordt op maandag 15 en dinsdag 16 februari 2016 de Hazelaarstraat in Puttershoek afgesloten ter hoogte van de kruising met de Lijsterbesstraat. Op woensdag 17 en donderdag 18 februari 2016 wordt de Hazelaarstraat ter hoogte van de kruising met de Elzenstraat afgesloten.
De verkeersomleidingen worden ter plaatse aangegeven. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast. Voor vragen kunt u terecht bij de heer H. Buitendijk van KWS Infra bv, via tel. 078 – 625 08 00.

Waterschappen.

Onderzoek bufferzone Beerzerveld brengt nieuwe inzichten
Ommer Nieuws – Sat, 13 Feb 2016 12:47:00 Z
BEERZERVELD – Op 9 februari 2016 hebben Gedeputeerde Staten (GS) gesproken over de resultaten van een onderzoek naar de noodzaak om een bufferzone aan te leggen in het agrarisch gebied ten zuiden van het natuurgebied Beerzerveld in de gemeente Ommen. Het onderzoek is in samenspraak met de partners van Samen werkt beter uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat er een dichte scheidende laag in de bodem aanwezig is.

Rijnland presenteert 17 februari 2016 energiestrategie
Hoogheemraadschap van Rijnland – Fri, 12 Feb 2016 23:51:00 Z
Wilt u meer weten over de plannen die uw waterschap heeft met het terugbrengen van energieverbruik en met energieopwekking? Dan bent u van harte welkom bij onze commissievergadering Bestuur, Organisatie en Dienstverlening (BOD). Deze vindt plaats op woensdag 17 februari tussen 19.00 en 22.00 uur op het hoofdkantoor aan de Archimedesweg 1 in Leiden. Op de agenda staat onder andere het vaststellen van de duurzame energiestrategie van Rijnland.

Verhuizing Waterschappen naar Roermond erg duur
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Fri, 12 Feb 2016 21:43:00 Z
De keuze voor Roermond als zetel van het nieuwe Waterschap Limburg blijkt een dure te zijn. Dat meldde L1 vandaag in een nieuwsuitzending. Keuze voor Venlo was voordeliger geweest, omdat er dan maar één van de twee oude waterschapsorganisaties – Roer en Overmaas – moest verhuizen. Verder moet er een afkoopsom worden  betaald aan BsGW, dat gevraagd wordt om de huidige huisvesting te verlaten om plaats te maken voor de nieuwe waterschapsorganisatie.

Waterschap: ‘Enschede voorbeeld van goed waterbeheer’
Bodemnieuws – Fri, 12 Feb 2016 20:25:00 Z
ENSCHEDE – Los van de grondwaterstand is er met het waterbeheer in Enschede niets mis. Volgens waterschap Vechtstromen is onze stad een goed voorbeeld van goed waterbeheer (Tubantia.nl, 11 februari). Lees meer: Tubantia.

300 kuub uit mestbassin Veendam in sloot  donderdag 11 februari 2016, 14.57 uur Aan de Zuiderweg bij Veendam is deze week 300 kuub mest uit een mestbassin in de naastliggende sloot gestroomd. Vermoedelijk hebben vandalen de afsluiter meegenomen, laat Waterschap Hunze en Aa’s weten. Het gaat om over een traject van twee kilometer. De eigenaar van het bassin heeft de mest uit de watergang verwijderd en uitgereden over zijn land. Vorige week gaf Hunze en Aa’s nog aan dat er steeds minder grotere bassins leegstromen.